جاذبه های گردشگری ، جاهای دیدنی و مکانهای تفریحی پاکستان
نوشته شده به وسیله ی nadia salehi در تاریخ 94/4/2:: 3:51 عصر
برای آنان که شوق جهانگردی دارند، سفر به کشورهای پیرامونایران، میتواند نقطه شروع مناسبی باشد. پاکستان یکی از این موارداست.
شاید با خود بگویید کشوری که نامش هر روز در رسانههای خبریبا خونریزی و بمبگذاری همراه شده، جایی دیدنی برای یک سفرتوریستی دارد؟! در پاسخ باید گفت که با این موارد،گردشگران برای دیدن اماکن و مناظر زیبای پاکستان،خطرات را به جان میخرند. این را هم در نظر داشته باشید که برخی مناطقاین کشور، جزو خطوط قرمز محسوب شده و بقیه قسمتها، از آرامش نسبیبرخوردار است.
اکثر شهرهای پاکستان دارای آثار تاریخی زیبایی هستند کهسبب جذب توریست می شوند. اغلب این شهرها قبل از بابلیان تشکیل شده وتاریخ موجودیت آن ها به2500سال پیش ازمیلاد مسیح برمی گردد.تاریخ پاکستان عمدتاً به تاریخ هند و ایران وابسته است و در سننو آداب و عادات، سابقه ای قبل ازیونانیان دارد. از خرابه های تمدنباستانی گرفته تا بخش های تپه ای هیمالیا، همه جهانگردانی را به خودجذب می کنند.
گونه های مختلف مناظر و آب و هوا در پاکستان به این کشوراجازه می دهد تا از گونه های مختلف حیوانات و پرندگانوحشی برخوردار باشد. انواع حیوانات مانند تمساح، شاهین، قرقی، کفتار وبسیاری دیگر، در این کشور موجود اند.
دره های دیدنی
از جاذبههای گردشگری همسایه شرقی ما، درههای سرسبز ناران وکاغان است. زیبایی دشتهای وسیع ناران در 119 کیلومتری شهر مانسهره، هرسال هزاران گردشگر، کوهنورد، عکاس و علاقهمند به طبیعت رابه سمت خود جذب میکند. رودخانهی کنهار، پر آب از یخچالهایطبیعی ذوب شده، با عبور از میان شهر، منظره چشمنوازی را برای هربینندهای فراهم میکند.
سوات یکی دیگر از جاذبههای طبیعی پاکستان است. این دره کهدر ایالت خیبر پختونخوا در 160 کیلومتری اسلامآباد، پایتخت،قرار گرفته است به علت وجود کوههای مرتفع، سبزهزارهایگسترده و دریاچههایی با آبهای زلال، در میانگردشگران به سوئیس پاکستان شهرت دارد. گرچهتا چند سال پیش، منطقه برای انجام مسابقات اسکی، از امکاناتمناسبی برخوردار است، اما از سال 2008 به علت تسلط طالبان در اینمنطقه، سفر به این بخش با مشکلاتی امنیتی همراه است. از سال 2010تلاشهایی برای بازگشایی مجدد پیست اسکی انجام شده، اما فعلاسفر به این منطقه توصیه نمیشود.
در پاکستان بهعنوان یک کشور اسلامی، مساجد با معماری و قدمتگوناگون بهعنوان مناطق گردشگری شناخته میشوند
لاهور زیبا را ببینید
صرفنظر از مناطقی چون پیشاور و کراچی که هدف حملاتتروریستی قرار میگیرند؛ لاهور دومین شهر بزرگ پاکستاناز امنترین نقاط این کشور محسوب میشود. باغ شالیمار که در فهرست میراثجهانی یونسکو قرار دارد، از اماکن دیدنی این شهر است. این باغ، حدود400 سال پیش، به دست معماری ایرانی و به دستور شاه جهان ساختهشده است. مقبره جهانگیر، پادشاه امپراتوری مغولی هند،از دیگر آثار تاریخی این شهر از معماری زیبایی برخوردار است.
در پاکستان بهعنوان یک کشور اسلامی، مساجد با معماری و قدمتگوناگون بهعنوان مناطق گردشگری شناخته میشوند.میتوان از مسجد پادشاهی در شهر لاهور که در سال 1673 میلادیساخته شده است بهعنوان یکی از این موارد نام برد. این مسجد باگنجایش صدهزار نمازگزار، چهارمین مسجد بزرگ جهاناست که در ساخت آن تنها از سنگ مرمرین سرخ استفاده شدهاست.
مسجد شاه فیصل در اسلامآباد، پایتخت پاکستان نیز ازدیگر مساجد معروف این کشور و حتی دنیاست. معماری منحصربهفرد آن،نتیجه برگزاری مسابقهای بود که سال 1969 میان معماران و طراحانمسلمان برگزار شد و در نهایت طرح یک معمار ترکیهای پذیرفتهشد.
پاکستان، کشوری غنی هم از لحاظ آثار باستانی و هم مناظر طبیعیاست، اما سالها جنگ و خونریزی مجالی برای بهرهمندی از اینامکانات را برای گردشگران خارجی فراهم نکرده است. پسپیش از سفر به این کشور، توجه به اطلاعیهها و همچنینشناسایی مناطق امن، لازم به نظر میرسد.
شهر اسرارآمیز موهنجودارو
شهر اسرارآمیز موهنجودارو موسوم به تپه مردگان از جمله آثاربه جای مانده از تمدن باستانی سند است که حکایت از وجود تمدنیپیشرفته و اعجاب انگیز در این منطقه دارد. در پاکستانبناهای تاریخی زیادی وجود دارد اما شهر باستانی که در سال 1922 توسطسر جان مارشال باستانشناس انگلیسی در نزدیکی رود سند کشف شد درنوع خود بی نظیر است. قدمت این شهر به عصر فلز و تقریبا به 3000 سالپیش از میلاد مسیح بازمی گردد.
با اینکه تمدن این شهر از تمدن هندو (قدیمی ترین تمدن در شبهقاره) قدیمی تر است اما نحوه ساخت شهر حکایت از یک نظام شهری بسیارپیچیده و پیشرفته دارد. باستانشناسان معتقدند مردم اینشهر هم عصر با مردم مصر باستان، بابل و چین باستان که در نزدیکیرود سند زندگی می کردند بودند. در زمانی که مصری ها و بابلی هابه سبب محرومیت از امکانات اولیه زندگی سختی را می گذراندندمردم موهنجودارو از بیشتر امکانات رفاهی از جمله آب بهداشتی، سیستمفاضلاب پیشرفته، خیابانهای بزرگ و انبارهای غلهپیشرفته برای ذخیره موادغذایی برخوردار بودند.
قلعه شاهی لاهور قلعه شاهی اثر تاریخی بر جای مانده از دورانگورکانیان با کاخهای بزرگ پادشاهی، کتابخانه، مسجد،خوابگاه، زرادخانه، پاسدارخانه و دیوان خاص و عام که در شهرتاریخی لاهور پاکستان قرار دارد.
قلعه لاهور معروف به قلعه شاهی (شاهی قلعه) از اعجوبه های بناهایتاریخ عالم است که دارای 427 متر طول و 340 متر عرض بوده و در مجموعدارای145180 مترمربع مساحت می باشد. قلعه لاهور به احتمال زیاد در سال1025 میلادی ساخته شده و در طول تاریخ بارها ویران و پس ازچندی بازسازی و یا دوباره سازی شده است. لشکریان "مغول"، "هلاکو"و "تیمور" اگرچه جهان قرن هفتم، هشتم و بخشی از قرن نهم رابه وحشت انداختند و نیمی از جمعیت ایران و همه سرمایه ها را نابودکردند، اما بازماندگان آنها که مسلمان شدند و مسلمان ماندند،بناهای زیادی از خود به جای گذاشتند و سبب رونق علم و هنر وفرهنگ و ادب گشتند که قلعه شاهی مسجد "شاهی" در لاهور یکیاز انواع این بناها هستند.
چطور برویم؟
گرچه پاکستان در همسایگی ایران قرار دارد، امابرای سفر به این کشور نیاز به اخذ ویزا دارید. مسیر زمینی شامل سفر بهزاهدان و مرز میرجاوه و پس از آن ورود به خاک پاکستان استاما به علت مسائل امنیتی، سفر هوایی نسبت به زمینی در اولویت قراردارد. قیمت بلیت هواپیما بسته به نوع پرواز از یک میلیون و400هزار تومان آغاز میشود. البته برای هزینههای اقامت و خوراک خیلینگران نباشید، زیرا در حال سفر به یکی از کشورهای ارزان جهانهستید.
کلمات کلیدی :